In een eerdere blog schreef ik al over mijn tatoeages en de spijt die ik heb van het laten zetten van sommigen. Ik liet mijn eerste tatoeage zetten toen ik ongeveer 17 jaar oud was. Helemaal door het dolle was ik, toen ik na lang zeuren dan eindelijk een afspraak mocht maken. Ik wist dat een tatoeage iets was dat permanent op mijn lichaam zou blijven, maar als 17-jarige denk je natuurlijk helemaal nog niet echt na over de gevolgen op latere leeftijd. Wat nou als je dat plaatje over 5 jaar helemaal zat bent? Kan je tegen die tijd je tatoeage verwijderen met crème?

Natuurlijk niet denk je dan! Tatoeages blijven voor de rest van je leven op je lichaam zitten, mits je het er voor over hebt om een dure, lange en zeer pijnlijke behandeling te ondergaan. Tot nu toe is het namelijk alleen mogelijk om van je tatoeage af te komen door middel van een laserbehandeling. Deze behandeling is niet alleen zeer kostbaar, maar ook erg pijnlijk. Het resultaat is ten slotte niet eens altijd even geweldig, want je blijft vaak een soort van vaag litteken zien.

Ik zag het de afgelopen dagen al eens voorbij komen en werd toch nieuwsgierig van het bericht dat ik las. Waar namelijk tot nu toe alleen laseren een optie is, is het in de toekomst misschien mogelijk om je tatoeage te verwijderen door simpel een crème te smeren. Een Canadese student genaamd Alec Falkenham, is bezig met het ontwikkelen van een dergelijke crème die gemakkelijk en pijnloos je tatoeage zou moeten wegvagen.

tatoeage verwijderenBron foto

Het inkt van de tatoeage wordt opgeslagen in de macrofagen (een soort witte bloedcellen) in ons lichaam. De crème die in ontwikkeling is zou deze moeten afbreken. De kapotte cellen en het inkt worden dan vervolgens door onze lymfeklieren weer afgevoerd. Het zou natuurlijk erg tof zijn als er een dergelijk goed werkende crème op de markt zou komen. Ik ben wel reuze benieuwd wat de resultaten zijn en of er nog bijwerkingen aan verbonden zijn. Ook vraag ik me af wat zo’n potje crème dan zou moeten kosten.

In mijn zoektocht op het web stuitte ik ook op een al reeds bestaande crème. Het goedje heet ProFade en belooft ook die oude lelijke tatoeage te verwijderen. Wat zou het verschil zijn met deze bestaande crème en de “nieuwe ontdekking” van de 27-jarige student?

Voorlopig moeten we in ieder geval nog even wachten op het nieuwe veel belovende product, want het is nog volop in de testfase. Ondanks dat dit natuurlijk een geweldige uitkomst zou zijn voor mensen met spijt, is het natuurlijk veeeeel beter om dit te voorkomen. Denk goed na voordat je een tatoeage neemt. Wat je nu cool en tof vindt, vind je over 5 jaar misschien vreselijk.

Mocht de crème nou geweldig werken en geen lelijke vlekken achterlaten, dan zou ik misschien toch wel een gokje wagen. En jij? Zou jij het proberen?

liefs joyce