We waren afgelopen week precies twee weken en 1 dag verder. Joyce ging naar haar werk en ik kon niet langer wachten. Ik ben van nature een vreselijk ongeduldig type, laat staan als het om dit soort grote dingen gaat. Om half tien ’s morgens wandelde ik dus met de hond richting de drogist. Ik sjoemelde hem mee de winkel in en ging een zwangerschapstest kopen. Ik klemde mijn hand er zo uitgestrekt mogelijk omheen, wachtend bij de kassa.

Ik wilde niet dat mensen zagen dat ik een zwangerschapstest kocht. Ik schaamde me er een beetje voor denk ik. Of ik was bang dat mensen me zouden beoordelen “Is dat meisje zwanger?” Mensen schatten mij soms 21 jaar oud en dat vind ik persoonlijk toch wat vroeg voor een zwangerschap. (niet dat ik dit zelf afkeur bij andere mensen hoor!) Ik denk dat ik bang ben dat mensen mij afkeuren als toekomstige moeder. Dat ze mij zien staan met die test en denken “mijn god, moet dat meisje een baby gaan verzorgen?”. Heel negatief en wantrouwend, maar wellicht een gevolg van mijn eigen vroegere denkwijze en soms te snelle oordelen.

Zwangerschapstest kopenIk reken de test snel af en verstop het ding in een zakje. Thuis aangekomen lees ik direct de gebruiksaanwijzing. Ik neem een klein drinkglas mee naar het toilet, plas erin en doop vervolgens 15 seconden lang de test in het glas. Eigenlijk ben ik nog een paar uur te vroeg met testen, want om 3 uur vanmiddag zou het pas écht twee weken en 1 dag later zijn. De zenuwen gieren door mijn lijf. Ik ben vast niet zwanger gaat het door mijn hoofd.

Mijn negatieve denkwijze draait op volle toeren. Ik denk negatief, maar hoop stiekem heel hard dat het wel positief is. Ruim drie minuten later, verschijnen de twee teleurstellende woorden in het schermpje: niet zwanger. Ondanks het feit dat ik heel hard dacht “ik ben toch niet zwanger” ben ik diep teleurgesteld en moet ik huilen. Ik maak een foto van de test met de twee woorden erin en stuur deze met mijn telefoon naar Jo. Ook zij vindt het jammer, maar zij lijkt zich er beter overheen te kunnen zetten. Ze is positiever, ziet alles sowieso positiever en haar denkwijze is regelmatig tegenovergesteld aan die van mij.

Ik blijf sip en begin redenen te verzinnen waarom de test misschien wel niet klopt. Misschien was het toch nog te vroeg. Ik weet zeker dat ik in de afgelopen twee weken dingen in mijn lichaam heb gevoeld die ik anders niet voel. Ik besluit ’s avonds opnieuw te willen testen, wellicht verandert dat de zaak en ben ik toch zwanger. Diep in mijn hart weet ik dat die kans nihil is, maar dat wil ik op dat moment nog niet inzien. Ik steek mijn kop in het zand en ga weer verder met werken.

Tegelijkertijd beginnen de nog negatievere gedachtes door mijn hoofd te spoken: misschien word ik wel nooit zwanger. Misschien duurt het wel minstens 12 keer voordat ik zwanger word. Ik besluit een stuk te gaan wandelen met de hond om er even uit te zijn en mijn gedachtes positiever te maken. Op deze manier schiet het werken toch niet op.  Een rondje door het park of de stad kan nare, vastzittende gedachtes soms bevrijden.

zwangerschapstest kopenNiet die avond, maar de volgende dag testen we opnieuw. Dit keer is Jo erbij en wacht zij vol spanning met haar ogen op 20 cm boven het testschermpje. Samen hopen we heel hard dat ik misschien tóch zwanger ben. Drie minuten later: niet zwanger. Oké, dat is duidelijk. Het is gewoon niet zo. We balen, maar relativeren. Kom op, wie word er nou in 1 keer zwanger? Dat zou ook wel een unicum zijn.

De meeste stellen moeten veel meer pogingen doen en hetero stellen zijn soms ook een jaar bezig met rampetampen voordat ze zwanger zijn. Volgende maand, een nieuwe kans, het komt wel goed. Ik maak me alleen wel zorgen over de dag waarop mijn ovulatie volgende maand is, want eigenlijk moet die op een donderdag zijn wil ik bij dezelfde gynaecoloog terecht komen…

Volg ons via Bloglovin’ , Twitter, Instagram, YouTube of Facebook


In deze terugkerende, wekelijkse blog delen we onze ervaringen met het hebben van een kinderwens.  Hierin wordt teruggegrepen naar een tijdje geleden.