Dat mannen en vrouwen toch wel heel verschillend zijn, dat is een feit. Wij vrouwen hebben andere gewoonten, denken anders en hebben vaak overal allerlei speciale ritueeltjes voor. Veel dingen die we doen hebben we misschien niet eens zo heel bewust door, totdat je ze op een rijtje zet. Ik dacht zelf bijvoorbeeld dat heus niet zoveel typische vrouwen dingen deed, totdat ik naging welke dingen ik uit het rijtje allemaal zelf deed…

In deze blog een aantal grappige en waarschijnlijk herkenbare dingen die vrouwen doen. Ik ben benieuwd welke dingen jij herkent en of je nog meer typische en grappige dingen die vrouwen doen weet.

♥ Mascara aanbrengen
Waarom houden we toch altijd onze mond open wanneer we mascara aanbrengen? Het ziet er gek uit, maar het komt doordat onze zenuwen van de ogen en mond verbonden zijn. Zodra we de spieren rondom onze ogen aanspannen om mascara op de wimpers aan te brengen, spannen we automatisch onze mond aan waardoor deze open gaat. Ik probeer mijn mond weleens dicht te houden, maar dat voelt gewoon toch niet zo fijn.  Mijn mond gaat dus gewoon lekker open en als het even tegenzit kwijl ik er ook nog bij.

♥ Niks om aan te trekken
Wij vrouwen, de meesten dan, houden van winkelen en leuke outfits scoren. Onze kasten puilen uit met kleding en toch weten we het te presteren om ‘s ochtends voor de kast te staan en niks te kunnen vinden om aan te trekken. Alles is oud en niks staat je leuk genoeg. Heb je een maand geleden nog een tof shirtje shirtje gekocht, vandaag ligt hij bij de stapel “ik heb niks om aan te trekken”.

wat vrouwen doen♥ De wekker zetten
Voor mij een hele herkenbare, want ik ben er zelf ook schuldig aan. De wekker een kwartier eerder zetten dan gepland en vervolgens alsnog een kwartier later dan gepland uit bed komen. Heel vaak ga ik naar bed met het goede voornemen om de volgende ochtend lekker op tijd uit bed te komen zodat ik niet hoef te haasten. Op de een of andere manier is dat goede voornemen die ochtend totaal verdwenen, want zodra die wekker eerder af gaat weet je niet hoe gauw je hand bij de snooze knop moet komen. Het gevolg is meestal dat ik zelfs later opsta dan eigenlijk zou moeten.

♥ Nee is ja.. of is ja nou nee?
We kunnen heerlijk ongecompliceerd zeggen wat we denken.. NOT! Geef toe, hoe vaak heb je gezegd: “nee, er is echt niks aan de hand”, terwijl je het wel had willen uitschreeuwen. Veel vrouwen hebben moeite met het zeggen wat ze echt denken. Wanneer we nee zeggen bedoelen we eigenlijk ja en andersom. We willen graag dat de ander ons snapt, maaaaar… dan moeten ze er wel wat moeite voor doen.

♥ Een tas handig?
Een tas waarin je spulletjes mee kan nemen zou heel handig moeten zijn, mits je er niet te veel in gooit natuurlijk. Dat laatste is bij ons altijd het geval. Onze tassen zitten vol met allerlei prul, papiertjes, make-up, paracetamol en nog meer prul. De tas eens goed opruimen heeft vaak weinig nut, want we denken bij alles dat het vast nog wel een keer van pas kan komen. Een buzzende telefoon in je tas zoeken is dan ook vaak onmogelijk.

♥ Ik ga op vakantie en ik neem mee…
10 dagen op vakantie gaan en uit voorzorg wat meer spullen meenemen is tot daar aan toe, maar de meeste vrouwen kunnen niet eens een weekendje weg zonder 2 volle reistassen te vertrekken. Ook Scarlet en ik kunnen ons hier goed in herkennen. Wanneer wij 2 dagen weggaan met de auto, ziet het eruit alsof we als een Turks gezin voor 3 maanden naar onze familie in Turkijke reizen. Genoeg kleren, schoenen, toiletspullen, laptop, Ipad, laders… oké, we kunnen gaan. Shit, omkeren, ik maar 3 onderbroeken bij me voor 2 dagen! Wat nou als….

wat vrouwen doen♥ Samen naar de wc
We vinden het fijn en gezellig om met elkaar naar het toilet te gaan. Gaat er in een groep meiden 1 naar de wc, dan zullen er geheid een aantal volgen. Nog nooit heb ik een man tegen een vriend horen zeggen: “Ik moet naar de wc, ga je even mee?”

♥ Kletskousen
Deze gaat voor mij niet helemaal op, want ik ben niet een hele grote kletser, maar gemiddeld gebruiken vrouwen dagelijks ongeveer 20,000 woorden! Dit zijn er 13,000 meer dan de gemiddelde man! Oh my… blablabla

Don’t tell me the truth!
We vragen hoe we eruit zien en of die ene broek of dat shirtje ons niet dik maakt, maar eigenlijk willen we de waarheid liever niet horen, mits het in ons voordeel is natuurlijk.

♥ Wat gebeurt er met onze lippenstift?
De lippenstift die wij (zo goed als) dagelijks op doen en er de helft van de tijd veel te snel afgaat, moet natuurlijk ergens blijven. Die lippenstift die blijft niet alleen op het glas achter waaruit wij drinken, maar eten wij ook letterlijk op. Het zit op ons voedsel, aan onze tong en hierdoor krijgen we in ons leven heel wat lippenstift naar binnen gewerkt. Uit een onderzoek is gebleken we in ons hele leven zo’n 1.5 tot 2 kilo! lippenstift binnenkrijgen. IEWL!

♥ Soaps
Het klinkt naar, maar geeft het maar toe. Vrouwen kijken naar soaps en reality series om andermans drama te zien. We voelen ons net wat beter over onszelf wanneer we de problemen van anderen zien en kunnen beseffen: “Hey, met mij gaat het zo slecht nog niet”

♥ Onze liefde voor schoenen
We blijven vaak maar schoenen kopen, ondanks dat er al 15 paar in onze kast staan. Vaak hebben we ook maar 1 favoriet die ons het lekkerste zit, maar die aantrekkingskracht van dat mooie paar in de etalage…. “Ach, die kan ik vast wel eens op een feestje dragen onder die ene broek”. Ook wij hebben talloze hakken in onze kast staan, maar het liefst loop ik doordeweeks toch op platte schoenen of schoenen met een klein hakje. Toch moeten ook wij altijd, wanneer we even in de stad lopen, de nieuwste collectie schoenen bekijken.

vrouwen schoenen♥ Vrouwen en chocolade
Het geldt misschien niet voor alle vrouwen, maar ik denk dat het grootste deel het wel met me eens is wanneer ik zeg dat wij vrouwen gewoon een speciale band hebben met chocolade. Het eten ervan maakt ons gelukkig. Uit een onderzoek is ook gebleken dat het grootste percentage van deze vrouwen chocolade verkiezen boven seks!

♥ Koopjes
De meeste vrouwen zijn dol op koopjes. Wanneer ik Scarlet kwijt ben in een winkel, dan weet ik dat ik haar kan vinden bij de afdeling “SALE”. We kopen koopjes gewoon omdat het koopjes zijn en niet omdat we dat ene item nou echt perse nodig hadden. We vinden het gewoon leuk om goedkope dingen te scoren.

♥ Zien we er wel goed uit?
We proberen in elke glinstering ons spiegelbeeld te checken. Winkelramen, lift, telefoonscherm, noem het maar op. De gemiddelde Nederlandse vrouw kijkt meer dan 5 keer per dag in de spiegel om zichzelf te controleren.

Dit waren een aantal grappige dingen die vrouwen doen en in de meesten ervan herken ik mezelf in ieder geval heel goed. Ik benieuwd of dit voor jou ook geldt! Laat het ons weten in de reacties.

liefs joyce