Vorige week plaatste Joyce een Get to know me better TAG. Ze kreeg hierop veel leuke reacties en ook meerdere malen de vraag of ik de Tag ook wilde doen. Natuurlijk wil ik dat, ontzettend leuk zelfs! Ik vond dat er veel leuke vragen bijzaten, al moest ik bij sommige vragen wel echt even goed nadenken. Leuk ook om het verschil in antwoorden te zien tussen Joyce en ik, zeker als het gaat om nagellak en parfum! Nou ja, ik hoop dat jullie mijn antwoorden ook leuk vinden om te lezen. Heb je andere TAGS die je ons graag zou zien doen, laat het dan even weten in de comments. Ik ga van start!

Geboorteplaats:
Ik ben geboren in Apeldoorn, in het Lukas ziekenhuis. We woonden in Epe, een dorp dichtbij Apeldoorn. Na drie dagen bleek het niet goed met me te gaan en moest ik opnieuw naar het ziekenhuis terug. Gelukkig is uiteindelijk alles best goed gekomen met me.

Hoe lang ben je?
Ik ben 1,67 meter. Vroeger was ik altijd de kleinste van de klas. Joyce is dat ook, maar die doet altijd alsof ze 1,68 meter is. Ze is gewoon net zo lang of stiekem misschien wel een centimeter kleiner.

Waar dacht je aan toen je vanochtend wakker werd?
Ik ben nog moe, maar gelukkig ben ik lekker vrij vandaag. Ik heb deze blog op dinsdag geschreven en dat is de dag waarop ik altijd vrij ben van mijn normale werk. Echt vrij ben ik dan natuurlijk niet, want ik werk dan hard aan onze eigen blog.

Single/Relatie?
Een relatie natuurlijk, inmiddels ruim 7 jaartjes met mijn mooie Joyce. Ik heb weinig relaties gehad in mijn leven. Mijn eerste echte relatie kreeg ik toen ik 25 jaar was en dat was ook meteen een blijvertje…

Beschrijf jezelf kort, maar krachtig:
Ik ben een spontaan, expressief persoon met de nodige humor. Doordat ik vaak wel uitgesproken en expressief kan zijn,  denken mensen snel dat ze me kennen. Mijn échte ik, dat wat er werkelijk in mij omgaat, zien echter maar weinig mensen. Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd over mezelf meer kwetsbaar opstellen en ben dat al een stuk meer dan vroeger, maar wel bij een heel beperkt aantal groepje mensen. Hieruit kan je indirect dus ook opmaken dat ik wat moeite heb met mensen vertrouwen.

Guy-/Girlcrush
Ik heb een zwak voor Aziatische vrouwen. Ik weet niet hoe dat komt, maar ik kan veel Aziatische vrouwen zo mooi en sexy vinden.  Daarnaast heb ik een zwak voor Thomas, je weet wel, die klusser uit het programma Eigen Huis en Tuin, haha beetje gênant. Wat betreft vrouwen vind ik, maar die is inmiddels al wat ouder, Jody Foster erg leuk en tenslotte, net als Joyce, Angelina Jolie.

koreaanse vrouwbron foto

Wat zou je op dit moment graag willen?
Ik zou graag mooie documentaires willen maken. Ik heb in het verleden samen met een pro een docu gemaakt over onzichtbare eetstoornissen (Mij Niet Gezien), wat erg mooi was om te doen. Ik zou nu graag samen met Joyce en de nodige extra kennis een mooie docu maken over een onderwerp dat ons raakt.

Wat is je doel van het leven?
Echt kunnen genieten van het leven en de liefde. Dat is jarenlang heel moeilijk voor me geweest en nog steeds gaat dit met piekjes en dalletjes, maar het blijft ingewikkeld. Leven blijft ingewikkeld.

Waar ben je bang voor?
Ik ben het meest bang voor de dood. Daar heb ik al eens een blog over geschreven. Daarnaast ben ik bang om te mislukken, gewoon dat alles waarvan je ooit droomde niet is gelukt.

Heb je je rijbewijs?
Yes, maar sinds mijn werk verhuisd is van Leidschendam naar Leiden, kan ik niet meer met de auto naar kantoor. Daar baal ik wel van, want ik vind rijden heen fijn en ben niet zo dol op reizen met de trein. Maar ja. Ik heb mijn rijbewijs toen ik ongeveer 23 was in Amsterdam gehaald.

Nagellak of lipstick?
Die is eenvoudig: lipstick. Ik heb echt niks met nagellak. Ik vergeet ook altijd mijn nagels te knippen, heel erg. Ik ben echt geen beautymeisje, ik kan er niks van en heb er ook weinig mee. Daarentegen vind ik het wel geweldig als ik zie hoe andere mensen hier dol op kunnen zijn en hoe prachtig zij hun nagels gelakt kunnen hebben. Ikzelf ben daar gewoon niet geschikt voor. Ik doe het slordig op, het gaat bladderen en ik vergeet het eraf te halen. Lipstick gaat lekker makkelijk en vind ik ook echt een goed zichtbare verrijking van mijn gezicht.

Wil je ooit gaan trouwen?
Ja, dat lijkt me leuk. Ik zou het liefst in Frankrijk trouwen, maar dat schijnt erg ingewikkeld te zijn.

Ben je een health-freak?
Nee, daar ben ik denk ik te lui en zuinig voor, haha. Ik vind het wel tof om te zien hoe sommige mensen van die geweldig lekkere en gezonde gerechten kunnen maken, maar ikzelf neem daar de tijd niet voor en ik heb vaak genoeg ook gewoon trek in andere ‘minder gezonde’ dingen. Los hiervan denk ik trouwens ook dat gewoon gevarieerd eten, daar hoort af en toe chips en chocolade bij, het meest gezond is.

scarlet hemkes

Wat voor kleur haar/lengte heb je?
Mijn haar is van nature donkerblond, vroeger lichtblond. Ik verf het nu dus wat lichter. Mijn haar is tot net over mijn schouders. Ik zou dolgraag mooi lang haar willen, zoals Joyce, maar dat is gewoon niet voor mij weggelegd. Vroeger heb ik het ook een tijd rood en bruin gehad, achteraf gezien **Oh my….** was dat niet zo’n succes.

Welke kleding en/of make-up item wil je op dit moment heel graag?
Ik zou wel wat meer kleding willen hebben waarmee ik er echt stijlvol en vrouwelijk uitzie. Ik ben zelf niet zo goed in het kiezen van de juiste kleding en koop al snel iets wat me juist een beetje kinderachtig staat ‘Ja maar, het was zo’n schattig truitje!’

Heb je tatoeages/piercings?
Nee, helemaal niets.

Draag je een bril?
Ja, helaas wel, maar ik probeer zoveel mogelijk mijn lenzen in te doen, want ik heb een hekel aan mijn bril. In de blog en video over ogen laseren vertel ik daar meer over.

Wat is je favoriete eten/drinken?
Tonijn pizza met ananas! Ik vind een sinaasappel-banaan smoothie van de Appie erg lekker om te drinken en bij het eten een droog wit wijntje.

Wat is je favoriete parfum?
Ja, daar heb ik dus ook vrij weinig mee. Als het lekker ruikt vind ik het al snel prima. Ik spuit nu meestal stiekem de parfum van Joyce op, dat is Alien van Thierry Mügler, dat is best lekker.

Wat is het laatste wat je kocht?
Net nog avocado’s bij de Appie. Ik wilde even wat halen voor de lunch en ik vind avocado op brood erg lekker. Ik heb dus twee eetrijpe avocado’s gekocht en die eet ik nu met wat ketjup en zout op mijn boterhammen.

Wat deed je vanochtend om 8:00?
Toen lag ik nog in bed. We moesten er eigenlijk om die tijd uit, maar waren beiden nog zo moe dat we nog even tien minuutjes extra bleven liggen. Het bed was nog zo lekker warmmmm!

Favoriete ijsje?
Ik denk Crunchy Macadamia ijs van Australian, dat is zo heerlijk! Ook ben ik dol op witte Magnums, Solero’s en heel eenvoudig Calippo’s.

Vanilla-crunchy-macadamia-and-caramel-saucebron foto

Ben je een hevige slaper, of sta je altijd vroeg op?
Van huis uit ben ik gewend op vroeg op te staan. Door Joyce is dit een beetje veranderd, maar het liefst sta ik gewoon op tijd op. Ik voel me dan vaak ook fitter en positiever over mijzelf.

Wat zijn je plannen voor 2015?
Ik hoop nog een baan te hebben (i.v.m. alle bezuinigingen binnen de zorg), ons huisje mooier te maken, verder te kunnen met onze kinderwens, een bijzondere reis te maken én last but surely not least, ikVrouwvanJou verder te ontwikkelen.

Met hoeveel kussens slaap jij?
Eentje, maar die is aan vervanging toe. Heb je weleens goed naar je kussen gekeken als hij uit het sloop is? Iewlll!

Ben je een ochtend of een avond persoon?
Een avondpersoon, dan ben ik veelal ook het meest productief.

Wat wil je op dit moment graag zien?
Een mooie psychologische thriller lijkt me wel weer eens leuk. Dat is ook direct het filmgenre waar ik het meest van kan genieten.

Wat verwacht je in 10 jaar bereikt te hebben?
Jeetje, dat is een lange poos. Ik hoop dat we in die jaren nog flink mogen groeien met onze blog en YouTube kanaal en we talloze mooie filmpjes en blogs voor jullie hebben mogen maken.

Wie mis je op dit moment?
Net als Joyce onze lieve hond Bob. Daarnaast mis ik soms, en dat klinkt misschien suf, een ouderlijk huis om af en toe gewoon even naar toe te gaan, te zitten, niks te doen of advies/ steun te vragen. Sinds mijn ouders gescheiden zijn is dat er niet echt meer.scarlet hemkes

Wat is je favoriete lichaamsdeel van jezelf?
Mijn armen, ik heb sterke armen, en mijn lippen die ik wel mooi vind.

Ben je verlegen?
Zo kom ik vaak niet over, maar toch ben ik het best wel een beetje.

Heb je een accent?
Nee, volgens mij kan niemand horen waar ik vandaan kom. Ik vind een Australisch accent trouwens heel gaaf, lijkt me leuk om zo Engels te kunnen spreken.

Heb je zussen/broers
Ik heb één broer, hij is drie jaar ouder dan ik en hij heet Roel.

Hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit?
Ik sta om 8 uur op en ga rond 9 uur wandelen met Sjors. Om 10:00 uur start ik met werken, meestal vanuit huis, maar twee dagen in de week in Leiden. Ik werk dan tot ongeveer 17:00 uur en ga dan meestal nog een uurtje aan onze eigen blog werken. Tussendoor laat ik Sjors uit en rond 18:00 uur laat ik Sjors weer uit. Hierna ga ik koken en dan komt Joyce ook thuis. ‘s Avonds kijken we wat televisie en werken we aan onze blog.

Thanx voor het lezen van mijn TAG
Ik hoop dat je het leuk vond! ♥

Volg ons via Bloglovin’ , Twitter, Instagram, YouTube of Facebook

liefs scarlet