Wat zijn nou dingen die ons blij maken? Iedereen kan vast wel iets bedenken waarvan je gelijk vrolijk wordt. Iets wat je dag gelijk goed maakt en waarvan je zo’n “geluksgevoel” krijgt. Dit kan bijvoorbeeld iets zijn om te doen, maar ook bepaalde geluiden, geuren of bepaalde muziek kunnen je stemming ineens positief doen omslaan. In deze blog lees je 15 dingen die ons blij maken.

♥ Scarlet ♥

♥ Zwembaden met glijbanen
Het eerste wat ik zoek als ik met Joyce naar een zwembad ga, is de glijbaan. Ja, misschien een beetje kinderachtig, maar ik ben daar gewoon dol op. Ik vind dat echt het leukste aan een zwembad. Zo’n groot wedstrijdbad om baantjes te trekken vind ik maar saai en vaak zijn die baden ook nog eens knap koud. Ik kan, als we in een zwembad zijn, zo 10 keer achter elkaar van de glijbaan gaan. Ja, daar kan ik echt blij van worden en van genieten.

glijbaanbron foto

♥ Computers
Door mijn werk en door mijn fascinatie voor monteren, foto’s bewerken en bloggen, ben ik gek van computers. Ik kan dus ook hele dagen achter mijn laptop zitten. Sinds kort heb ik een iMac. Daar heb ik een tijdje voor gespaard, want ik wilde zo graag zo’n prachtig ding kopen. Nu is hij er eindelijk en vanaf het moment dat ik erachter zat voelde ik me echt een baas!

iMac

♥ Massages van Joyce
Als ik er even helemaal doorheen zit en even nergens aan wil denken, dan vraag ik aan Joyce of ze me wil masseren. Dat is zoooooooo fijn! Ik kan daar echt enorm van genieten. Ik vraag het dus eigenlijk ook veel te vaak aan haar, iets om gek van te worden. Gelukkig doet ze het ook regelmatig uit zichzelf. Vroeger vond ik het trouwens heel ongemakkelijk als er iemand aan me zat, dat is echt iets wat ik door Joyce ben gaan leren en waarderen.

♥ Monteren en filmen
Ik vind het superleuk om bezig te zijn met de foto- en videocamera. Voor foto’s maken gebruik ik een Canon 60D. Voor video heb ik een eenvoudige Sony Handycam en een oude Canon Powershot. Ik weet helaas nog veel te weinig van fotografie & film met een spiegelreflex om deze camera echt volop te benutten. Ik heb inmiddels wel een leuke montage cursus voor Final Cut Pro gedaan bij CREA in Amsterdam.

scarlet hemkes filmen

Binnenkort wil ik ergens een fotografie cursus gaan doen zodat ik nog net wat meer met de fotocamera kan. Ik heb er vaak niet de tijd voor om alles uit te zoeken en te experimenten met montage en fotografie, maar ik vind het wel enorm leuk. Ik zou ook graag nog eens in de regie -en montage kamer zitten van een groot televisieprogramma. Als ik dat op televisie zie word ik altijd helemaal enthousiast!

canon 60 d

♥ De natuur
Ik ben opgegroeid in het bos en voel me daar dus ook echt thuis. We woonden vroeger ook dichtbij de heide en ik vind het daarom heerlijk om daar samen met Joyce en Sjors af en toe heen te gaan om te wandelen. Ik kon het me vroeger ook niet voorstellen dat ik ooit in een stad zou gaan wonen. Dat vond ik zo vies en druk. Inmiddels kijk ik daar anders tegenaan, maar ik voel me ondanks dat nog wel het meest prettig in het bos en op de heide.

scarlet hemkes natuur

♥ Sjors
Dieren maken mij blij. Ik wil ze direct optillen en knuffelen, iets wat niet ieder dier kan waarderen, haha. Als van jongs af aan wilde ik huisdieren, maar meer dan een konijn, een kip en twee vissen kreeg ik niet. Ik wilde graag een dier in huis. Een hond was mijn droom. Toen ik met Joyce een relatie kreeg, kreeg ik er direct twee honden en twee katten bij. Wow, dat was wel even heel veel! Haar golden retriever Bob heeft ongeveer 5 jaar bij ons gewoond. Een schat van een hond, een echte goedzak, een vriend voor het leven. Helaas niet voor ons leven, want hij overleed toen hij 9 jaar oud was. Een groot gemis. Inmiddels hebben we Sjors. Een totaal andere hond dan Bob, maar dat maakt ook dat je ze niet zo snel met elkaar vergelijkt en dat is wel zo prettig. Sjors maakt me vrolijk en blij. Door Sjors ga ik het huis uit als ik nergens zin in heb. Sjors een geweldig grappig knuffel mannetje.

scarlet en sjors

♥ Muziek en zingen
Ik ben amuzikaal en ik kan niet goed zingen, maar het zijn toch beiden dingen die me blij kunnen maken. Bepaalde muziek kan me echt oppeppen en kracht geven. Zingen vind ik heerlijk. Lekker hard meeblèèren, terwijl ik nauwelijks weet wat de daadwerkelijke songtekst is. Ja, als ik goed zou kunnen zingen, had ik absoluut liedjes gemaakt en in een band gezeten.

♥ Tonijn pizza ananas & PLL of Orphan Black
Tonijn pizza van dr. Oetker met los ananas uit een blikje. Heerlijk! Dat etend op de bank met een fijne online serie zoals Pretty Little Liars of Orphan Black. Ja, daar geniet ik enorm van en daar kan je me absoluut blij mee maken.

♥ Joyce ♥

Muziek
Ik zou absoluut niet zonder muziek kunnen. Het heeft me vroeger veel geholpen wanneer ik down was, en doet het eigenlijk nog steeds. Ik kom meestal gelijk in een andere stemming met muziek. Wanneer ik alleen thuis ben heb ik ook altijd muziek aan staan. Ook onderweg heb ik mijn Ipod en oordopjes altijd bij me. Ik speel al een poos gitaar, maar heb er jammer genoeg te weinig tijd voor om er echt wat mee te doen. Mijn droom was vroeger om in een bandje te gaan spelen. Dit is helaas niet het geval, maar je kan me nu ook erg blij maken door met me naar een concert te gaan. Het hoeft dan niet eens mijn favoriete band te zijn. Ik vind vaak de sfeer en het gewoon in een zaal met muziek zijn al super tof.

concert

♥ Schone was
Ik word altijd erg blij van lekkere frisse geuren. Zo ook van de lekkere geur van schone was. Ik wissel regelmatig met wasmiddel en wasverzachter en dit hebben we ook altijd volop in voorraad. Voornamelijk de wasverzachters van Robijntje. Telkens wanneer ze in de aanbieding zijn, wat nogal eens het geval is bij het Kruidvat, neem ik weer wat mee. Scarlet verwonderd zich altijd over onze enorme voorraad wasverzachter, maar ik kan nu elke dag een ander geurtje kiezen. Ik vind het heerlijk om ‘s ochtends schone kleren te pakken die net gewassen zijn of ‘s avonds in een schoon bed neer te ploffen.

Sporten
Als kind deed ik al veel aan sport, waaronder tennis, judo en basketbal. Nog steeds vind ik sporten in het algemeen ontzettend leuk. Ik vind het fijn om in beweging te zijn en voel me erna ook vaak een stuk fitter. Het voelt goed om je lichaam in beweging te zetten. Het lijkt me leuk om weer eens een sport op te pakken, maar ook hiervoor geldt dat ik vaak tijd tekort heb. Sinds kort proberen Scarlet en ik regelmatig te hardlopen. Dit is leuk wanneer het steeds iets beter gaat, maar ik houd ook wel van wat stoerdere sporten zoals skateboarden en snowboarden. Zo’n 2 jaar geleden ging ik voor het eerst wakeboarden. Dit vond ik echt geweldig! Op onze vakantie in Curacao hebben we ook gewakeboard. Dat was echt tof in dat mooie blauwe en warme water.

wakeboarden in curacao

♥ Parfum en lekkere douche/bad producten
Naast de heerlijk geur van schone was, ben ik ook verzot op parfum. Ik heb een paar favorieten (waarover je binnenkort meer kan lezen), waarvan er altijd wel eentje in mijn kast staat. Dit is ook iets wat vaak wel op mijn verlanglijstje te vinden is. Ook ben ik weg van de douche geurtjes van Therme, en dan met name Lomi Lomi en Bali Flowers. Ik vind het fijn om mezelf goed te verzorgen en lekker te ruiken. Bruisballen van Lush zijn ook favoriet! Ik kreeg voor mijn verjaardag de bruisbal “Twilight”. Deze rook echt enorm lekker. Hij heeft een poosje op het bad gelegen waardoor de badkamer er naar rook.

Sjors en Bob
We hebben ons kleine mannetje nu bijna een jaar en het was zeker even weer wennen in het begin. Voor Sjors hadden we namelijk onze trouwe viervoeter Bob. Een prachtige en lieve Golden Retriever, die we helaas al op 9 jarige leeftijd hebben moeten laten inslapen. Ik mis hem nog steeds vreselijk en in het begin dat Sjors er was voelde ik me ook vreselijk schuldig. Inmiddels hoort Sjors helemaal bij het gezin en zijn we beiden dol op hem. Het is een gekke vrolijke en enthousiaste hond die je met zijn gekke capriolen vaak aan het lachen kan maken. En dat lieve koppie boven je hoofd wanneer je wakker wordt, met zijn out of bed look, priceless..

bobman

Een opgeruimd en schoon huis
Poetsen, poetsen, poetsen.. inmiddels een stuk minder, maar vroeger behoorlijk wat. Ik kan er niet goed tegen wanneer het huis rommelig en “vies” is. Ik word daar super chaotisch van en kan me dan ook nergens anders meer toe zetten totdat het is opgeruimd. Scarlet is hierin totaal het tegenovergestelde, wat nogal eens botst 😉 Wat ik vies en rommelig vind, ziet zij totaal niet. Heerlijk vind ik het dan ook wanneer Scarlet even van huis is en ik het huis even onder handen kan nemen. Een opgeruimd hoofd.. uhh huis.. voelt heerlijk!

Reizen
In mijn eerdere blog kon je al lezen dat reizen iets is wat ik nog heel veel hoop te doen. Reizen vind ik namelijk erg leuk. De voorpret, je koffers inpakken en in het vliegtuig zitten. Naar een mooi land gaan is tof, maar alleen het reizen ernaartoe vind ik vaak al geweldig. Ik hoop samen Scarlet nog veel mooie landen te mogen bezoeken. Thailand, Canada en Sri Lanka staan zeker op mijn soon to do lijstje! So prepare yourself Scarlet….

curacao

Ik hoop dat je het leuk vond om deze blog te lezen. We zijn natuurlijk ook heel benieuwd naar wat jou blij maakt en wat je herkent van ons. Laat je het even weten in de reacties?

liefs joyce en scarlet