Kleine schattige meisjes, zeggen kleine schattige woordjes. Mooie lieve meisjes, zeggen mooie lieve woordjes. In onderstaande video is dat echter niet het geval. In deze feministische video zeggen vijf meisjes heel veel keer FUCK. Fuck omdat ze boos zijn op de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Fuck omdat vrouwen met hetzelfde beroep als mannen, toch minder verdienen dan hen. Fuck omdat vrouwen nog veel te vaak seksueel geïntimideerd worden. Het taalgebruik van de meisjes is bizar, maar de vraag is wat meer bizar is, hun taalgebruik of de manier waarop vrouwen in onze maatschappij nog regelmatig worden behandeld.

Een stukje van de tekst (vertaald) uit de video vond ik op HLN “Dus jij verdient twintig procent meer dan ons omdat je een man bent? Ik moet heus geen mannelijk geslachtsdeel hebben om even veel te verdienen. Vertel vrouwen ook niet hoe ze zich moeten kleden, maar leer mannen dat ze dames niet moet aanranden en laat ons naar de wagen wandelen zonder bang te zijn. Is het echt nodig dat de maatschappij ons leert dat onze borsten en billen belangrijker zijn dan onze hersenen? Ik zou me helemaal geen zorgen moeten maken om mijn kont.”

We plaatsten al eerder een bijzondere video over het loonverschil tussen mannen en vrouwen. Deze kan je HIER terugkijken. Bekijk deze bijzondere en eigenlijk best indrukwekkende video hieronder.